Update Proiectul Politicii de Parcare Sustenabilă pentru Municipiul Iași
Update Proiectul Politicii de Parcare Sustenabilă pentru Municipiul Iași

Update Proiectul Politicii de Parcare Sustenabilă pentru Municipiul Iași

În urmă cu un an, în cadrul evenimentului Cercul Donatorilor Bruxelles, A.P.T.A. Iași a câștigat finanțarea proiectului Politica de Parcare Sustenabilă pentru Municipiul Iași. Pregătirea a inclus o etapă de recenzare a mașinilor din 21 de zone din Iași, prin implicarea a 20 de voluntari organizați de A.P.T.A. Și una de sondare a opiniei publice, la care au participat 3.295 de respondenți.

Zilele acestea ne-a fost înmânat draftul Politicii de Parcare pentru Municipiul Iași, la care a lucrat echipa expertului în mobilitate Tudor Măcicăşan. După o primă etapă de analiză internă în cadrul asociațiilor membre APTA, va fi înaintat și prezentat Primăriei Municipiului Iași.

Inițiativa a beneficiat de sprijinul primăriei și mizăm în continuare pe colaborarea cu administrația ieșeană. Ne dorim ca în cel mai scurt timp Politica de Parcare pentru Municipiul Iași să fie supusă dezbaterii publice în cadrul unei campanii de informare a publicului privind beneficiile implementării. Urmează apoi votul în Consiliul Local. Un pas important pentru implementarea proiectului îl va constitui alocarea fondurilor în bugetul local 2023.

Suntem încrezători că politicul ieșean se va solidariza încă o dată în jurul acestui proiect atât de important în ecuația mobilității urbane durabile.

Primăria Municipiului Iași | Mihai Chirica | Daniel Juravle | @Cezar Baciu

Sari la conținut