Interpretarea somației emisă de IPJ Iași pe principiul: ”lasă că merge și așa”
Interpretarea somației emisă de IPJ Iași pe principiul: ”lasă că merge și așa”

Interpretarea somației emisă de IPJ Iași pe principiul: ”lasă că merge și așa”

✍️ Luna trecută am trimis tuturor consilierilor locali o adresă în care solicitam respectarea somației I.P.J. Iași de desființare „de îndată” a tronsoanelor de pista 🚴 impracticabile și remedierea zonelor incorect semnalizate. De asemenea, am cerut și introducerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliul Local discutarea avizării pistei Tudor-Agronomie, promisă de 3 ani deja și al cărei proiect este finalizat, în vederea urgentării realizării acesteia.

🗣 În urma unei interpelări în Consiliul Local asupra somației I.P.J. Iași, vedem ca administrația locală ignoră în continuare deficiențele grave, de fond, ale actualelor piste de pe trotuare, referindu-se doar la refacerea semnalizării. Este o atitudine răuvoitoare și împotriva legii, care pune în pericol siguranța pietonilor 🤰👨‍🦯👨‍🦼 și bicicliștilor.

👎 Acele benzi roșii impracticabile ocupă mare parte din trotuarele și așa subdimensionate sau sunt desenate pe mijlocul trotuarului. Administrația continuă să le întrețină (de fațadă și din bani publici) demonstrând doar o neînțelegere a conceptului de mobilitate urbană sustenabilă și prelungind haosul din trafic, congestiile și poluarea orașului.

👉 Solicităm Primăriei Iași să acționeze în conformitate cu somația emisă de IPJ Iași, pentru ca pietonii și bicicliștii să se poată deplasa în siguranță. De asemenea, solicităm începerea execuției pistei Agronomie-Tudor, care ar fi primul pas spre realizarea unei infrastructuri reale pentru biciclete/trotinete în Iași.

» Mihai Chirica | Daniel Juravle | Cezar Baciu

#IașulIubeștePietoniiȘiBiciliștii #OrașePentruOameni #IașulAccesibilPentruToți

Sari la conținut