Pățania biciclistei Loredana pe “pista” din Podu Roș
Pățania biciclistei Loredana pe “pista” din Podu Roș

Pățania biciclistei Loredana pe “pista” din Podu Roș

Până duminică, când ne vom întâlni la Marșul Pietonilor și Bicicliștilor, vă vom prezenta întâmplări petrecute pe benzile roșii de pe trotuare, povestite de bicicliști și pietoni.

🚴‍♀️ Astăzi, pățania biciclistei Loredana pe “pista” din Podu Roș:

„Undeva prin 2018, mergeam cu bicicleta pe pista din Podu Roș, dinspre Nicolina spre Podu Roș. Am văzut că erau ceva pietoni în zona tonetelor, și preventiv am claxonat cât să îi fac ‘atenți’ că sunt în zonă și eu și eventual să îmi facă loc.
Un nene cu un rucsac în spate era cumva între pistă și tonetă, orientat cu spatele spre pistă (practic ghiozdanul lui era pe pistă). În partea cealaltă de pistă era copac sau stâlp și nenea a făcut un pas în spate. Neavând timp să reacționez și nici spațiu să îl ocolesc suficient (piste foarte ‘inteligent’ amplasate), mi-a agățat ghidonul cu rucsacul și m-a aruncat aproape în stradă. Am fost cumva la marginea trotuarului…
M-am lovit rău, am avut noroc de cască și că nu eram singură, era și Bogdan cu mine, în spatele meu când m-am împrăștiat. El m-a cules de pe jos. Așa că nu am mai mers la Nocturna lui Paul, ci la Spitalul Sf. Spiridon să verific dacă mi-am rupt vreun deget ceva și să evaluez leziunile. Mi s-a făcut radiografie (aveam o luxație la degetul mare și multe julituri și vânătăi cum căzusem pe ciment și cadrul cumva între picioare). Am petrecut la Urgențe vreo 6 ore. Am avut vânătăi îngrozitoare, erau cât toată pulpa, vreo lună de zile am mers șchioapă.
Omul respectiv atunci a zis că nu m-a văzut, că nu și-a dat seama… Și de atunci evit prostiile astea de piste, sau merg cu frică, sincer! Sunt adevărate capcane, fix pentru că este spațiu fff mic și pentru biciclete, pietoni, tonete, bănci, stâlpi, copaci.”

Loredana

✍️ Nu uita să semnezi și petiția 👉 https://campaniamea.declic.ro/petitions/vrem-trotuare-libere-si-piste-reale-de-biciclete

Sari la conținut