Un nou indicator rutier: “Pista de biciclete pe mijlocul trotuarului” ?!?
Un nou indicator rutier: “Pista de biciclete pe mijlocul trotuarului” ?!?

Un nou indicator rutier: “Pista de biciclete pe mijlocul trotuarului” ?!?

👉 În data de 4 aprilie, în urma petiției noastre referitoare la neconformitatea pistelor pentru biciclete de pe trotuare, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a identificat multe probleme care fac impracticabile aceste piste, solicitând “de îndată” desființarea temporară a tronsoanelor improprii de pe trotuare.

❗ Una dintre străzile analizate de noi și de IPJ Iași a fost Strada Nicolina, IPJ apreciind că pista “este amenajata pe zona mediană, împărțind practic trotuarul, iar în unele situații nu este asigurat spațiul minim necesar pentru deplasarea pietonilor, astfel că pietonii circulă pe pistă”.

👎 Astăzi, la mai bine de o lună de la primirea somației IPJ, Primăria Municipiului Iași revopsește benzile roșii de pe strada Nicolina, care sunt întrerupte de porțiuni deloc practicabile și se termină brusc pe trotuar, obligând bicicliștii să devină pietoni, după cum se poate vedea în imagini.

🤷‍♂️ Prin acțiunile sale, primăria arată că nu este interesată în mod real de dezvoltarea infrastructurii deplasării cu bicicleta, că nu-i pasă de siguranța bicicliștilor, nici a pietonilor. Pista Tudor – Agronomie promisă de ani buni are toate avizele poliției, dar Comisia de circulație ține blocat proiectul. Înțelegem conceptul de tranziție a pistelor de pe trotuare pe carosabil, tocmai de aceea facem încă un apel public către Primăria Municipiului Iași pentru a realiza această pistă, care reprezintă începutul REAL al acestei schimbări, nu prin întreținerea unor benzi demonstrate a fi improprii.

⚠️ Fracturi, julituri, spaime, teamă, nesiguranță este ceea ce trăiesc ZI DE ZI pietonii și utilizatorii de 🚴/🛴 în iași pe aceste benzi de pe trotuare, mai ales persoanele cu dizabilități (nevăzători, persoanele cu autism, cu dificultăți locomotorii sau de auz etc.) copiii mici, părinții cu cărucior, vârstnicii. Până când? Când învățăm să acționăm preventiv? Sau așteptăm o tragedie?

» Mihai Chirica | Daniel Juravle

#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii #IașulAccesibilPentruToți #OrașePentruOameni #ImplicareCivică #MobilitateSustenabilă

Sari la conținut