Principii pentru o dezvoltare sustenabilă a orașului
Principii pentru o dezvoltare sustenabilă a orașului

Principii pentru o dezvoltare sustenabilă a orașului

👉 Planul Urbanistic Zonal pentru centrul Iașului este în curs de actualizare. OAR Filiala Iaşi a organizat o primă întâlnire cu arhitecții și urbaniștii ieșeni. Acest focus grup a avut ca scop colectarea de informații de la specialiști în legătură cu direcțiile de dezvoltare a zonei centrale a orașului și a orașului în general.

👨‍🦯👩‍🦽🚶‍♂️🚴🚌🚋 Arhitecții din APTA au fost și ei prezenți la această întâlnire. Principii pentru o dezvoltare sustenabilă a orașului precum: îmbunătățirea infrastructurii pentru deplasările pietonale, limitarea utilizării autovehiculelor și politici de parcare ce nu încurajează deplasările cu mașinile personale au fost puse în discuție. Toți cei prezenți au fost de acord că acestea sunt direcțiile după care trebuie să se ghideze acest proiect în ce privește mobilitatea urbană.

🤝 Suntem încrezători că și acest plan urbanistic va fi un ghid folositor administrației încât oașul să fie armonios pentru noi toți, iar idei precum pasaje auto suspendate (sau lărgirea infrastructurii auto), pasarele pietonale și desființarea trecerilor de pietoni (cu scopul fluidizării deplasărilor autovehiculelor) vor dispărea din peisaj.

foto: OAR Filiala Iaşi

Sari la conținut