Solidarizare pentru un Iași cu adevărat european
Solidarizare pentru un Iași cu adevărat european

Solidarizare pentru un Iași cu adevărat european

👏 În ședința de Consiliu Local de astăzi a fost respins proiectul de hotărâre care ar fi modificat indicatorii proiectului de “Amenajare arhitecturală râu Bahlui”, făcând loc celor 2 pasaje supraterane din Podu Roș. Prin alăturarea celor două proiecte în cadrul P.N.R.R. exista riscul să nu fie prinsă finanțarea, întrucât acest proiect al pasajelor nu respectă principiile europene actuale. Suprapuse peste proiectul de amenajare a Bahluiului s-ar obține o struțo-cămilă, un pod de-a lungul Bahluiului peste alt pod din care nu rezultă nici fluidizare, nici aer curat, nici spațiu de recreere.

👎 Într-adevar, Iașul are o mare problemă de mobilitate, bulevardele, străzile, aleile dintre blocuri fiind sufocate de mașini. Soluțiile recomandate de specialiști, ce vor conduce la scăderea semnificativă a congestiilor nu doar în zona Podu Roș, sporind în același timp calitatea vieții ieșenilor, sunt cele pe care le cunoaștem cu toții:

👉 dezvoltarea transportului public (extindere, prioritizare în trafic – benzi unice și semaforizare inteligentă, căi noi de acces, tren urban metropolitan);

👉 implementarea unei politici moderne de parcare (parcări Park&Ride, parkinguri în cartiere, taxarea parcărilor);

👉 încurajarea mijloacelor de deplasare nemotorizate.

🤝 Suntem alături de Primăria Municipiului Iași în implementarea acestor soluții moderne de trafic, ce s-au dovedit eficiente în orașe cu vechime în problema congestiilor. Sperăm ca actualul proiect matur de “Amenajare arhitecturală râu Bahlui” să obțină finanțare prin PNRR, Iașul să profite de șansa de a-și construi un culoar verde, o „inimă ecologică” în centru.

#TransportAlternativ#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut