Cauzele și soluțiile declinului arborilor urbani, explicate de Loredana Văcăreanu, biolog și peisagist
Cauzele și soluțiile declinului arborilor urbani, explicate de Loredana Văcăreanu, biolog și peisagist

Cauzele și soluțiile declinului arborilor urbani, explicate de Loredana Văcăreanu, biolog și peisagist

🌳Este weekend, avem timp de lectură și va recomandăm articolul din Iașul nostru, despre cauzele și soluțiile declinului arborilor urbani, explicate de Loredana Văcăreanu, biolog și peisagist cu studii la prestigioasa Royal Botanic Gardens Kew din Londra.

👩‍💼Pe Loredana am invitat-o alături de noi la audiența cu viceprimarii Iașului, înaintea votării bugetului local 2022, pentru a prezenta pe scurt câteva aspecte despre importanța arborilor pentru calitatea vieții ieșenilor.

〽️Una dintre propunerile noastre pentru bugetul local a fost actualizarea Registrului Arborilor și implicarea unor arboriști specialiști care să ofere un diagnostic și să ajute Servicii Publice Iași să-și îmbunătățească activitatea, să învețe să aibă grijă de arborii urbani, să nu mai vedem acele „toaletări” oribile care slăbesc sănătatea arborilor.

🙀Știm ca oriunde ne-am duce, în orice cartier ieșean, am vedea astfel de tăieri agresive, dar ne-au surprins cele din complexul Titu Maiorescu, locul unde a fost Grădina Botanică, o parte dintre acești arbori toaletați fiind și marcați (nu știm din ce motiv).

✍️Dorim să avem o comunicare constructivă cu SC Servicii Publice Iasi SA, astfel că intenționăm să solicităm o audiență cu reprezentanții acestei instituții pentru a discuta direct despre situația întreținerii arborilor în Iași.

👉Vă lăsăm un link către un ghid realizat pentru administrațiile din România care indică clar modul de întreținere a arborilor. Vă invităm să-l răsfoiți, veți constata și mai mult cât de problematic este modul de toaletare a arborilor în Iași.

https://www.dianaculescu.ro/wp-content/uploads/2020/02/instructiuni-de-ingrijire-a-arborilor-stradali.pdf

https://www.iasulnostru.ro/p/iasul-iubeste-teii-primaria-ii-taie

#OrașePentruOameni #ImplicareCivică

Sari la conținut