Update privind Proiectul de accesibilizare a pietonalelor din Păcurari
Update privind Proiectul de accesibilizare a pietonalelor din Păcurari

Update privind Proiectul de accesibilizare a pietonalelor din Păcurari

🚶🏻‍♀🧑🏻‍🦯👩‍🦽🤰 Proiectul de accesibilizare a pietonalelor din Păcurari reprezintă o prioritate pentru noi, alături de inițiativele APTA aflate în derulare pe îmbunătățirea mobilității în Iași.

👷‍♂️ Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu Mircea VASILIU, directorul de șantier al Citadin Iaşi și cu Ionuț POPA, responsabilul acestui proiect din cadrul Primăriei Iașului.

👨‍🏫 Am prezentat imagini cu situația problematică din teren, exemple de bună practică și am discutat aplicat despre realizarea rampelor conforme și a traseelor tactile pentru nevăzători conform „Normativului 51 privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilități”.

👉 Am pus accentul pe achiziția unor materiale de calitate, a pavajelor tactile și a semnalizatoarelor acustice, și pe execuția corectă a adaptărilor. Cea mai mare provocare rămâne desființarea benzii pentru biciclete, care ocupă abuziv trotuarul, luând din spațiul legal pietonal, ce pune în pericol atât pietonii cât și utilizatorii de 🚲/🛴.

👍 Urmează să avem și o ieșire în teren, iar apoi vor începe lucrările de realizare a accesibilizărilor.

Participanți APTA: Anca GHERASIM (CIVICA), Oana MOCANU (Asociația Nevăzătorilor Iași), Alex LUCHICI (Asociația euRespect)

》 Primăria Municipiului Iași | Mihai Chirica | Daniel Juravle

#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#MobilitateSustenabilă#ImplicareCivică

Sari la conținut