Despre întâlnirea de constituire a Consiliului de Mobilitate Durabilă al Municipiului Iași
Despre întâlnirea de constituire a Consiliului de Mobilitate Durabilă al Municipiului Iași

Despre întâlnirea de constituire a Consiliului de Mobilitate Durabilă al Municipiului Iași

👥 Săptămâna trecută a avut loc la Primăria Municipiului Iași întâlnirea de constituire a Consiliului de Mobilitate Durabilă al Municipiului Iași în care APTA este membră. Cu această ocazie am prezentat o serie de priorități, am susținut un regulament de funcționare al Consiliului, iar ca urgență am prezentat plenului situația de pe Strada Varianta Rediu care este în fază de reabilitare.

❗ Problemele sunt flagrante și sperăm să se intervină acum, în faza de lucru, când pot fi făcute ajustări ale proiectului: stâlpi pe mijlocul trotuarului, bordurile noi sunt înclinate și invită mașinile să parcheze pe trotuar, trotuarele sunt înguste și nu respectă Normativul 51 de accesibilizare. Este necesar un redesign stradal după principiile sustenabilității, instalați bolarzi de delimitare a trotuarului pentru siguranța pietonilor și respectate standardele de accesibilizare.

🚶‍♀️👨‍🦽👩‍🦯 În zonă persoanele cu dizabilități, vârstnicii, părinții cu cărucioare, copiii sunt obligați să circule pe carosabil, printre mașini, expunându-se la riscuri. Trebuie luate măsuri imediate pentru ca pietonii să poată circula în siguranță.

Este încurajator să vedem că în cadrul Consiliului există reprezentanți ai societății civile, din mediul academic și din departamentele cheie ale administrației. Cu voință și determinare, dificultățile de mobilitate pot fi remediate. Vom face tot posibilul să se lucreze eficient în grupul de lucru, pe probleme punctuale și dorim ca această colaborare cu administrația ieșeană să contribuie la creșterea calității vieții în Iași.

» Mihai Chirica | Daniel Juravle

#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#ImplicareCivică#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut