Discuții cu autoritățile ieșene pe  dezvoltarea mobilității durabile
Discuții cu autoritățile ieșene pe dezvoltarea mobilității durabile

Discuții cu autoritățile ieșene pe dezvoltarea mobilității durabile

👥 Astăzi, 8 iulie, echipa APTA a participat la o audiență cu reprezentanții Consiliului Județean Iași pe tema dezvoltării infrastructurii zonei metropolitane, la nivel de județ și municipiu.

⚠️ APTA a subliniat faptul că, dincolo de măsurile de lărgire a carosabilului, este necesară dezvoltarea infrastructurii transportului alternativ: construirea pietonalelor conform standardelor de accesibilitate, eficientizarea transportului în comun de masă, realizarea pistelor pentru biciclete și a parcărilor interconectate la intrările în oraș.

👍 Astfel de măsuri sustenabile, în ansamblu, reprezintă soluția optimă pentru fluidizarea traficului în perspectiva dezvoltării unei infrastructuri a municipiului și a județului Iași în acord cu principiile europene, în beneficiul cetățenilor.

🤝 Apreciem că astăzi administrația a aderat la aceste principii enunțate de APTA, care, de altfel, se reflectă în planurile strategice ale Iașului și considerăm un pas înainte în colaborarea cu instituția Consiliului Județean faptul că am fost invitați să avem un rol consultativ în realizarea proiectului imediat următor ce vizează lărgirea DJ 248 în zona CUG. APTA a propus și un parteneriat reprezentanților CJ ce a fost luat în calcul în vederea dezvoltării mobilității durabile la nivelul Iașului.

👉 În cadrul audienței s-a discutat și pe importanța colaborării inter-instituționale dintre Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași pentru a putea fi îndeplinite aceste obiective și mizăm pe faptul că vor progresa lucrurile în acest sens.

Din partea APTA a participat: Anca GHERASIM – CIVICA, Oana MOCANU Asociația Nevăzătorilor Iași, Gabriel LAZĂR – Asociația Real Sports, Marian SCAFARU – Asociația S.T.U.P., Alexandru LUCHICI – Asociația euRespect – Președinte APTA.

Foto
#MobilitateSustenabilă #OrașePentruOameni #IașiOrașCurat

Sari la conținut