Dezbaterea proiectului pasajelor din Podu Roș în Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism
Dezbaterea proiectului pasajelor din Podu Roș în Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism

Dezbaterea proiectului pasajelor din Podu Roș în Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism

👨‍🏫 La solicitarea APTA, proiectul pasajelor din Podul Roș a fost discutat ieri în Ședința Ordinară a Comisiei de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, cu invitați din mediul civic, academic, Asociația Arhitecților Iași, Registrul Urbaniștilor din România Filiala Iași și Comisia Zonală a Monumentelor istorice.

🚫 În cadrul ședinței, am subliniat inoportunitatea acestui proiect prin argumente pe care le-am comunicat de multă vreme pe platforma noastră. Este un proiect care aduce mai mult trafic și poluare în zona centrală a Iașului, favorizează traficul motorizat și contravine strategiilor europene de mobilitate și de atingere a neutralității carbonice.

🚶‍♂️🚴‍♀️🚎 Am reiterat și necesitatea implementării proiectelor propuse în Planul strategic de Mobilitate Urbană Durabilă, proiecte care ar rezolva multe din problemele de trafic din Podu Roș și care ar trebui să fie prioritare pentru administrația ieșeană.

❗ S-a discutat și despre impactul negativ pe care îl vor avea aceste pasaje în zona Podu Roș, prin blocarea vizibilității asupra multor clădiri de patrimoniu, prin blocarea culoarului verde ce poate fi realizat pe albia Bahluiului, dar și prin modul în care va îngreuna mobilitatea pietonală a zonei.

⚠️ Majoritatea invitaților au contestat acest proiect al pasajelor din Podu Roș, iar în cadrul discuțiilor s-a evidențiat faptul că studiul de trafic care fundamentează acest proiect nu este unul valid, întrucât măsurătorile din teren au fost făcute prin metode empirice, adică a fost trimis un om în teren să numere mașinile, și nu prin mijloace științifice, cu instrumente omologate.

👤 Printre cei care au susținut ideea proiectului pentru fluidizarea traficului s-a aflat și arhitectul Dragoș Ciolacu, însă în argumentația dânsului a afirmat că „pe nicăieri” nu se mai fac astfel de pasaje supraterane pentru că „sunt invazive la nivel spaţial”.👉 Am atras atenția că acest proiect major, cu un impact ireversibil asupra orașului ar fi necesitat transparență totală și o dezbatere publică reală încă de la început, cu implicarea specialiștilor, mai ales ai celor din zona de mobilitate urbană.

🇪🇺 Conform strategiei europene de mobilitate și în acord cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă local, considerăm că problemele de trafic din Iași necesită o abordare mai sustenabilă, cu soluții în zona prioritizării transportului public și a modurilor de deplasare active – mersul pe jos și cu mijloace alternative nemotorizate, în vederea tranziției către o Europă verde și digitală.

Primăria Municipiului Iași | Mihai Chirica

#TransportAlternativ

#AdministrațieResponsabilă

#OrașePentruOameni

#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut