APTA vs pasaje
APTA vs pasaje

APTA vs pasaje

✍Am trimis executivului și Comisiei pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism o adresă prin care ne exprimăm opoziția vizavi de continuarea și finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a proiectului pasajelor din Podu Roș » https://bit.ly/39KdWtA

👎Considerăm inoportună, în dezacord cu principiile de mobilitate urbană sustenabilă și cu obiectivele stabilite în Pactul Verde European implementarea acestui proiect.

👨‍🎓Pozitia noastra este fundamentată pe opiniile exprimate de profesorii universitari și experții în mobilitate invitați la dezbaterea online Noile pasaje din Podul Roș, soluție sau problemă?. Niciunul dintre acești specialiști nu a considerat că realizarea acestor pasaje va rezolva problema de trafic, ba din contră, va crea mai multe.

👉Soluțiile indicate de experți, bazate pe experiențe trăite de orașe cu probleme similare, sunt în ideea prioritizării transportului public prin semaforizare inteligentă, creșterea frecvenței transportului de mare capacitate, realizarea de benzi unice, mărirea rețelei metropolitane de transport public, încurajarea reală a utilizării mijloacelor alternative de transport, alături de reglementarea sistemului de parcări.

» Primăria Municipiului Iași | Mihai Chirica

#TransportAlternativ #AdministrațieResponsabilă #OrașePentruOameni #MobilitateSustenabilă

Sari la conținut