Accesibilizare spațiu public și parcări
Accesibilizare spațiu public și parcări

Accesibilizare spațiu public și parcări

📃✒️ În momentul de față, chiar dacă există legi și normative care reglementează clar accesibilizarea spațiului public, există nenumărate probleme în Iași care împiedică ieșenii vulnerabili să poată avea o viață activă în siguranță.

🧑🏻‍🦼👩‍🦯👴🏻🤰🏻 Persoanele cu dizabilități, părinții cu cărucioare cu copii, vârstnicii, femeile însărcinate sunt nevoite să se expună riscului de a circula pe carosabil atunci când nu există rampe și întâmpină borduri înalte sau când trotuarele sunt ocupate, pe nedrept, de mașini.

📽️🚷 Imaginile din acest video sunt de la audiența echipei APTA la sediul Poliției Rutiere și evidențiază neregulile de accesibilitate din zonă: trotuare accesibilizate parțial cu rampe și acelea neconforme – având unghi nepotrivit, fără pavaj tactil pentru nevăzători, zone de acces blocate de mașini și nici un spațiu de parcare adaptat în apropierea instituției.

✍️ Vom comunica aceste nereguli conducerii instituției.

👉 Din păcate astfel de situații sunt întâlnite des în oraș. Îmbunătățirea accesibilizării infrastructurii publice reprezintă una dintre preocupările APTA și facem tot posibilul ca prin comunicarea și implicarea noastră să determinăm autoritățile publice să pună cât mai mult accent pe aceste nevoi de accesibilitate. Comisia de recepție a primăriei TREBUIE să fie riguroasă iar autoritățile să remedieze neregulile de acces la nivel stradal și în instituții.

Politia Rutiera Iasi | Primăria Municipiului Iași#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut