Parcarea gratuită este o formă de a ne fura singuri căciula
Parcarea gratuită este o formă de a ne fura singuri căciula

Parcarea gratuită este o formă de a ne fura singuri căciula

🌳 Copoul, prin parcurile sale, atrage la fiecare sfârșit de săptămână foarte mulți oameni dornici de plimbare. Acest lucru vine cu prețul sufocării zonei de mașinile vizitatorilor. Carosabilul de pe străzile perpendiculare, banda întâi a Bulevardului Carol 1, trotuarele laterale, orice spațiu pe care se poate ajunge cu mașina este imediat ocupat de 🚘.

🅿️ Scuza pe care o auzim des este că nu sunt locuri de parcare.𝗖𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮̆ 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗺𝗮̆𝗰𝗮𝗿 𝘂𝗻 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿 𝗹𝗼𝗰 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮̆.

🌺 Cu prilejul expoziției de flori exotice a Grădinii Botanice, pe care v-o recomandăm, numai pe Strada General Toma Dimitrescu, am numărat 70 de locuri de parcare, care respectă prevederile legale (nu sunt pe trotuar, la 25 m de treceri, intersecții), din care doar 30 sunt marcate (cele din dreptul stadionului), restul de 40 nu sunt incluse în sistem.

❗️𝗣𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮̆ 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗮 𝗻𝗲 𝗳𝘂𝗿𝗮 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿𝗶 𝗰ă𝗰𝗶𝘂𝗹𝗮. Haosul actual alterează mult pitorescul zonei, aduce poluare cu noxe, cu pulberi, fonică și vizuală, îngreunează deplasarea pietonală 🧑‍🦽👨‍🦯🚶‍♀️ și descurajează 🚴‍♀️🚋.

Marcarea și taxarea la oră a parcării, concomitent cu montarea unor bolarzi de protecție a trotuarelor și prezența Poliției Locale, ar aduce beneficii tuturor:

🔘 șoferii ar găsi oricând loc de parcare

🔘 pietonii și utilizatorii CTP ar merge în siguranță

🔘 turiștii și vizitatorii ar redescoperi farmecul străduțelor

🔘 ne-am putea bucura cu toții de aerul curat și tihna Copoului

🔘 municipalitatea ar încasa bani la buget

🔘 ar reprezenta o oportunitate pentru mediul privat de a investi în parcări supraetajate în zonă

🧑‍🎓Acestea sunt doar câteva măsuri care ar putea aduce imediat beneficii comunității și zonei Copou. Politica de parcare sustenabilă a Municipiului Iași, pe care o elaborăm în prezent cu specialiști în domeniu și cu sprijinul administrației ieșene, va oferi astfel de soluții care vor schimba în timp atmosfera în oraș, în avantajul locuitorilor și a vizitatorilor Iașului.

#OrașePentruOameni #MobilitateSustenabilă

Sari la conținut