Cei mai vulnerabili plătesc prețul nepăsării autorităților
Cei mai vulnerabili plătesc prețul nepăsării autorităților

Cei mai vulnerabili plătesc prețul nepăsării autorităților

😔 Un copil de 12 ani a fost omorât în fața casei sale de o mașină scăpată de sub control în comuna Țibana, județul Iași. În accidentul care a avut loc aseară, încă 2 copii au nevoie de îngrijiri medicale.

🆘 Asistăm neputincioși la această serie neagră de morți în trafic, în care cei mai vulnerabili plătesc prețul nepăsării autorităților. În continuare, România este printre puținele țări în care radarele fixe nu pot fi utilizate. Judecătorii decid pedepse minime, adesea cu suspendare, pentru autorii accidentelor grave, relativizând responsabilitatea conducătorilor auto. Administrațiile locale, dând vina pe lipsa de infrastructură mare, nu intervin în designul stradal pentru a calma traficul urban, pentru a-si proteja concetățenii. Străzile localităților sunt o junglă în care cel mai slab este și victimă, și vinovat.

⁉️ Ca după fiecare astfel de accident ne întrebăm: oare câți copii trebuie să mai moară până când autoritățile vor înțelege să adopte bunele practici europene în domeniul siguranței în traficul urban?

sursă foto: site Telem

#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii #IașulAccesibilPentruToți #OrașePentruOameni #ImplicareCivică #MobilitateSustenabilă

Sari la conținut