Clarificări privind articole publicate recent în presa ieșeană și măsurile reale necesare pentru înființarea de piste pentru biciclete/trotinete
Clarificări privind articole publicate recent în presa ieșeană și măsurile reale necesare pentru înființarea de piste pentru biciclete/trotinete

Clarificări privind articole publicate recent în presa ieșeană și măsurile reale necesare pentru înființarea de piste pentru biciclete/trotinete

🌐 Recent au fost publicate în presa ieșeană articole care titrează un conflict între utilizatorii de biciclete și administrația ieșeană, iar în conținutul lor sunt prezentate demersurile APTA prin care arătăm problemele legate de existența acestor benzi neconforme din Iași. Poziția noastră a fost și este de a sprijini administrația ieșeană în dezvoltarea transportului alternativ în Iași, însă tardivitatea măsurilor de a înființa piste reale pentru biciclete și deciziile eronate de a menține actualele benzi roșii improprii au generat în societatea ieșeană o tensiune reală și justificată, având în vedere că există o nevoie urgentă de piste moderne pentru 🚲 și 🛴 în Iași.

Campania noastră „Iașiul iubește pietonii și bicicliștii” are trei obiective pe care le-am prezentat deja administrației:

1️⃣ eliberarea trotuarelor de benzile roșii improprii pentru biciclete

2️⃣ realizarea și implementarea Master Planului pentru infrastructura velo în Iași

3️⃣ realizarea pistei pentru biciclete Agronomie-Tudor

📃 În susținerea cauzei am trimis o analiză de 80 de pagini către Inspectoratul de Poliție Județean Iași cu neregulile de pe benzile roșii, după care Poliția a efectuat propriul studiu de teren, ce a relevat în detaliu problemele sesizate, studiu ce ne-a fost comunicat de curând. Mai mult, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a solicitat desființarea „de îndată” a tronsoanelor impracticabile și remedierea zonelor neconforme în 30 de zile, în caz contrar PMI va fi sancționată contravențional. De altfel, IPJ a constatat că toate traseele de piste analizate nu corespund standardelor în vigoare, fiind pusă în pericol siguranța pietonilor și a utilizatorilor de biciclete.

⚠ Analiza poliției confirmă și susține efortul nostru de a solicita administrației desființarea de urgență a benzilor roșii improprii și periculoase de pe trotuare. Aducem aminte că ne-au fost comunicate de către ieșeni o mulțime de accidente grave ce au avut loc pe aceste benzi pe trotuare, riscul de a se produce noi accidente fiind permanent cât timp acestea există.

❕ Facem apel și pe această cale către Primăria Municipiului Iași să se conformeze solicitării Inspectoratului de Poliție Județean Iași și să desființeze aceste benzi roșii de pe trotuare și în același timp să înceapă execuția pistei pentru biciclete și trotinete Agronomie-Tudor care are în prezent toate avizele necesare.

🚶‍♀👨‍🦽👨‍🦯🚴‍♀🚃🌳 Iașul modern trebuie să aibă pietonale sigure, prietenoase, piste adecvate pentru biciclete și trotinete și un transport public coordonat și eficient.

» Mihai Chirica | Daniel Juravle

#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#ImplicareCivică#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut