20 noiembrie 2022 și 1 grad cu plus
20 noiembrie 2022 și 1 grad cu plus

20 noiembrie 2022 și 1 grad cu plus

🤝 1 singur țel pentru cele +200 de persoane care au participat duminică la Marșul Pietonilor și Bicicliștilor – acela de a avea o infrastructură echitabilă pentru toate categoriile de persoane.

🧑‍🦯🧑‍🦼🚶‍♂️🚴Cei mai expuși pe trotuarele nesigure cu benzi roșii pentru deplasarea pe bicicletă sunt acum copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități. Tocmai de aceea, ne-am bucurat că la marșul de duminică au participat ieșeni în scaun rulant, nevăzători, părinți cu copii în căruț, ori pe biciclete, curieri pe bicicletă, reprezentați ai comunităților de alergători și bicicliști din Iași și mulți pietoni. Mulțumim tuturor participanților, voluntarilor și instituțiilor de ordine pentru sprijinul exemplar.

✍️ Poate te întrebi ce urmează în Campania Iașul iubește pietonii și bicicliștii din care a făcut parte și acest marș. Semnarea petiției Vrem trotuare libere și piste reale pentru biciclete, continuă. Haideți să depășim în această săptămână 2000 de semnături. Ar fi un pas important din cele 10.000 de semnături ce ar reprezenta o voce comună numeroasă și un argument puternic pentru autoritățile locale. https://campaniamea.declic.ro/…/vrem-trotuare-libere-si…

#impreună susținem „Master Planul pentru circulația bicicletelor în Municipiul Iași”, un document strategic care presupune proiectarea la standarde europene a rețelei pistelor pentru mijloacele active de deplasare, prietenoase cu mediul. Vom ține aproape de proiectanți și autorități și vom reveni cu toate detaliile, pe măsură ce le vom putea face publice. Continuăm să ținem aproape de autoruitățile locale pentru urgentarea realizării pistei de biciclete Copou-Tudor Vladimirescu.

🙏 Îți mulțumim că ne ești alături – e vorba despre calitatea vieții din orașul în care trăim și de aceea te încurajăm să distribui link-ul petiției, să susții vizibilitatea campaniei „Iașul iubește pietonii și bicicliștii”, astfel încât să fie cât mai multe persoane ce află despre acest demers!

Sari la conținut