Curs de introducere în arboricultură
Curs de introducere în arboricultură

Curs de introducere în arboricultură

👩‍🏫Am trimis astăzi către Primăria Municipiului Iași o adresă prin care am propus delegarea unor angajați ai SC Servicii Publice Iasi SA care să participe la cursul de introducere în arboricultură, dezvoltat în cadrul proiectului Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană de către Asociația Peisagiștilor din România (link în comment).

🌳Cursul are ca scop dobândirea abilităților de bază pentru utilizarea și aplicarea conceptelor cheie: inventariere, evaluare, gestionare și monitorizare a arborilor din mediul urban, fiind destinat personalului care activează în domeniul gestionării spațiilor verzi urbane, precum și pasionaților.

🧑‍🎓Cursul va fi susținut de Diana Culescu peisagista, membru al Asociației Peisagiștilor din România – AsoP Romania, membru al Societății Internaționale de Arboricultură, și de Alexandru Purcaru, arboricultor cu experiență vastă în gestionarea vegetației arborescente, acumulată în Norvegia și Anglia.

🌲Credem că este o oportunitate de îmbunătățire a modului în care sunt gestionați arborii urbani în Iași, mai ales din perspectiva declinului arborilor ce a dus la uscarea și tăierea a multor arbori maturi de pe aliniamentele din cartiere. Învățarea continuă prin participarea angajaților SC Servicii Publice la cursuri cu specialiști internaționali va ajuta Iașul să se dezvolte mai sănătos, mai verde.

#ImplicareCivică #OrașePentruOameni

Sari la conținut