Update privind realizarea Masterplanului pentru infrastructura velo
Update privind realizarea Masterplanului pentru infrastructura velo

Update privind realizarea Masterplanului pentru infrastructura velo

👎 Iașul se află în prezent într-o situație critică în privința infrastructurii pentru biciclete: benzile roșii de pe trotuare sunt neconforme, după cum a constatat și Inspectoratul de Poliție Județean, realizarea Master Planului velo stagnează pentru că administrația oferă greu feedback, iar pista Tudor-Agronomie, promisă de ani buni, ce are avizul poliției este blocată de Comisia de circulație.

👉 Acestea sunt câteva aspecte constatate împreună cu proiectanții Geoartis SRL care realizează Masterplanul pentru infrastructura velo cu care echipa APTA s-a întâlnit zilele trecute.

🤝 Deși există tot sprijinul din partea societății civile de a susține eforturile administrației în dezvoltarea infrastructurii pentru mijloacele active de transport, lipsește aplicarea măsurilor de către Primăria Municipiului Iași.

👉 Iașul are nevoie de un început în realizarea pistelor reale pentru 🚲🛴, iar traseul Agronomie-Tudor reprezintă momentul zero, care va aduce cu siguranță beneficii multiple comunității ieșene. Încurajăm primăria să realizeze acest traseu fără a se teme de a-i deranja pe șoferi. Toate orașele dezvoltate au reușit prin a lua spațiu din carosabil pentru piste și au dezvoltat transportul în comun. Rețeta este simplă. Restul este voință.

#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#ImplicareCivică#MobilitateSustenabilă

Sari la conținut