Parcare ilegală pe trotuar în Iași
Parcare ilegală pe trotuar în Iași

Parcare ilegală pe trotuar în Iași

🗣 Cu puțin timp în urmă, un coleg din APTA, șofer și biciclist, care se plimba cu copilul mic în căruț a avut un schimb de replici cu un șofer care a parcat fără nici o jenă pe mijlocul trotuarului. Când i-a atras atenția, acesta a fost surprins și a reacționat ca și cum ar fi fost firesc să parcheze pe trotuar. I s-a atras atenția că nu e nici un semn de parcare și a parcat ilegal și abia atunci a părut că a înțeles situația.

👍 Încurajăm atitudinea proactivă a colegului nostru. Responsabilizarea colectivă poate crește gradul de civilizație în oraș. Dacă nu doriți să aveți o discuție directă cu acești șoferi, vă încurajăm să luați atitudine sunând direct la Poliția Locală pentru a semnala mașinile parcate pe trotuar, sau să faceți fotografii și să le transmiteți poliției pe email:
0232.232.099 / politialocalais@yahoo.com .

📧 De asemenea, vă recomandăm și să trimiteți sesizare către Primăria Municipiului Iași, la adresele cabinet.primar@primaria-iasi.ro și informatii@primaria-iasi.ro, solicitând montarea unor bolarzi pentru protecția trotuarelor.

👎 Mașinile parcate pe trotuar nu sunt doar un deranj de moment, ci îi pun în perocol pe toți pietonii care trebuie să le ocolească pe carosabil, fiind un real obstacol și pentru categoriile vulnerabile: vârsnici, persoane cu dizabilități, părinți cu landou etc.

🤝 Orașul nu este doar al administrației, este al nostru, al tuturor. Lucrurile se vor schimba doar dacă vom lua atitudine, ca cetățeni implicați. Șoferii iresponsabili, care parchează ilegal, sunt o minoritate în oraș, dar au cel mai mare impact în crearea acestui disconfort de mobilitate. Scuza că nu există locuri de parcare nu trebuie să afecteze nici o clipă locuitorii Iașului. Fiecare proprietar are responsabilitatea de a respecta legea, fără a parca ilegal, punând în pericol alți locuitori ai orașului.

#ImplicareCivică #OrașePentruOameni

Sari la conținut