3 dosare declanșate de amenzile abuzive primite de utilizatorii de biciclete în Iași. Ai trecut și tu prin experiența Evei?
3 dosare declanșate de amenzile abuzive primite de utilizatorii de biciclete în Iași. Ai trecut și tu prin experiența Evei?

3 dosare declanșate de amenzile abuzive primite de utilizatorii de biciclete în Iași. Ai trecut și tu prin experiența Evei?

🚴‍♀️ Astăzi prezentăm întâmplarea Evei pe „pista” din Copou și interacțiunea cu autoritatea 👮‍♂️.

Amintim că recent am formulat intervenții în 3 dosare declanșate de amenzile abuzive primite de utilizatorii de biciclete în Iași. Ai trecut și tu prin experiența Evei?

👉„Urcam pe bd. Carol I, spre Super Copou, când pe pistă, când pe carosabil, în funcție de traficul de pe trotuar și în funcție de rampe, chestiuni care mă incomodau și, fiind în grabă, încercam să le evit.
De la CAS în sus am mers cu bicicleta pe carosabil (prima bandă, aproape de trotuar) pentru a mă deplasa mai rapid. Când am ajuns în dreptul Parcului Copou, o mașină de poliție m-a atenționat sonor și când m-am uitat înspre masina, polițistul gesticula să urc pe trotuar. Prin semne am zis că nu am cum. A dat geamul jos și a zis și verbal să urc; i-am răspuns că urc când ajung la trecerea de la Super Copou, nu acum, aia nu e pistă oricum și am pedalat mai departe. Discuția scurtă a fost din mers. Atunci a pus sirena și luminile și când m-a ajuns din urmă mi-a semnalat să trag pe dreapta.
În parcarea de la Super Copou, vis-a-vis de BRD, am coborat amândoi și după discuții în care el foarte pompos și cu un dispreț vădit (simțea ca e în superioritate) a conchis că primesc amenda și că dacă nu-mi convine, pot sa o contest în instanță (chestiune pe care nu am făcut-o întrucât nu aveam chef de tăvăluguri fără succes prin tribunale). În discuție i-am motivat de ce unele le-am parcurs pe carosabil (motivele menționate mai sus), dar ele mă incriminau mai tare pentru că m-a întrebat de ce îmi trebuie rampe ca să pot coborî și merge continuu pe pistă dacă eu la treceri trebuie oricum să cobor de pe bicicleta (cred ca știți și voi ce „treceri” mici sunt cum urci Copoul, de min. o bandă, și nici măcar cu zebra pe ele, ar fi culmea să cobor din 50 în 50m). În fine, i-am zis că oricum nu sunt conforme cu legislația europeană pistele și că sunt de mântuială dar toate astea nu erau destul de puternice ca argumente pentru a nu mă taxa. Prin urmare, amenda fotografiată mai jos.”

Eva

🤗 Te așteptăm duminică, de la 11, în fața Palatului Culturii, îmbrăcat bine, pentru a porni la Marșul Pietonilor și Bicicliștilor.
✍️ Nu uita să semnezi și petiția 👉https://campaniamea.declic.ro/…/vrem-trotuare-libere-si…

Sari la conținut